(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
ROŠTĚNÁ
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 750 g roštěnce, 70 g oleje na opékání, Na marinádu: 2 žloutky, lžičku vegety, lžičku kari koření, lžičku hrubě mletého pepře, lžíci solamylu, 4 lžíce oleje.
Postup přípravy
Žloutky promícháme s vegetou, kari, pepřem a postupně vmícháme solamyl a olej. Nakrájené roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, mírně osolíme, vložíme do připravené marinády a necháme nejméně 4 hodiny v chladu proležet. Uleželé roštěnky opékáme na horkém oleji po obou stranách doměkka, přeléváme výpekem. Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky a zeleninovým salátem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé